Daniel de Jong test deze week op dinsdag en woensdag op het circuit van Sebring voor het Indycar-team van Bryan Herta Motorsport. Het wordt voor de Nederlander de eerste kennismaking met een Indycar.

De Jong kwam de afgelopen twee seizoenen uit in de GP2, waar hij reed voor het Nederlandse MP Motorsport. Tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi vertelde De Jong al tegen Formule 1 dat hij zijn toekomst in Amerika ziet. Of het daar al komend seizoen van komt is nog afwachten. “Ik denk dat ik in de GP2 nog veel kan leren, dus de kans is groot dat ik in 2015 nogmaals voor MP Motorsport in de GP2 uitkom. Maar daarna denk ik dat ik genoeg bagage heb om succesvol te kunnen worden in de Indycars”, aldus de 22-jarige coureur.

De Jong sprak vorige maand de hoop uit deze winter al te kunnen kennismaken met de Indycars, en daar is het nu dus van gekomen met de tweedaagse test bij Bryan Herta Motorsport. De Jong deelt de auto tijdens de test met Gabby Chaves, die het afgelopen seizoen kampioen werd in de Indy Lights.