Pedro de la Rosa zal ook in Valencia weer als reserve fungeren bij het team van Sauber, voor het geval dat vaste kracht Sergio Pérez toch nog niet hersteld is.

Debutant Pérez heeft de laatste twee races niet meegedaan, nadat hij in Monaco een harde klapper maakte tijdens de kwalificatie en in Canada vervolgens nog niet voldoende hersteld bleek om het hele weekend te rijden.

De honneurs werden in Montréal zodoende door de 40-jarige De la Rosa waargenomen, die eigenlijk als derde rijder onder contract staat bij McLaren, maar voor de gelegenheid werd uitgeleend aan het team van Sauber.

Ook in Valencia zal De la Rosa echter op ‘stand-by’ staan, zo verkondigt Saubers operationeel directeur Monisha Kaltenborn: “We gaan er vanuit dat Sergio gewoon weer fit is, maar als dat onverhoopt toch niet zo blijkt te zijn, zullen we ons wederom op Pedro beroepen”, zegt zij tegen het Italiaanse Tuttosport.

Sauber kiest er zo wederom voor ‘huurling’ De la Rosa de voorkeur te geven boven haar eigen test- en reservecoureur Esteban Gutiérrez. De Zwitserse renstal wil Gutiérrez namelijk liever niet onvoorbereid in het diepe gooien en geeft de voorkeur aan de ervaring die De la Rosa met zich meebrengt.