Pedro de la Rosa volgt Rubens Barrichello op als voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association (GPDA). Dat meldt het Britse blad Autosport.

 

De ‘vakbond’ van de coureurs moest op zoek naar een nieuwe voorzitter, omdat Rubens Barrichello zijn plaats in de Formule 1 verloor. De Braziliaan vervolgt zijn carrière in de IndyCars.

 

De coureurs hadden al rekening gehouden met het mogelijke afscheid van Barrichello. “Eind vorig jaar hebben we besloten dat ik het zou overnemen als Rubens niet meer in de Formule 1 zou rijden”, zegt De la Rosa tegen Autosport. “Als hij was gebleven, was hij gewoon voorzitter gebleven. Hij deed het geweldig.”

 

De la Rosa was van 2008 tot en met 2010 ook al voorzitter van de GPDA. “Ik maak graag deel uit van de GPDA”, zegt de HRT-coureur. “Samen staan we sterk. De sfeer tijdens de bijeenkomsten is ook goed. Er zijn geen problemen tussen de rijders.”

 

Naar verwachting blijven Sebastian Vettel en Felipe Massa aan als medebestuurders van de GPDA. Daarover wordt waarschijnlijk gestemd tijdens het eerste raceweekend van het seizoen in Melbourne.