Simona de Silvestro denkt dat 2015 het juiste moment is om haar Formule 1-debuut te maken en denkt dat er ook een kans ligt om dat daadwerkelijk te doen.

De aan Sauber gelieerde De Silvestro, die als zogenaamde affiliated driver door het team wordt klaargestoomd voor de Formule 1, vertelt in F1 Racing dat ze het gevoel heeft dat het ‘de juiste tijd is’ om definitief de sprong naar de Formule 1 te maken. “Het voelt goed”, zegt ze. “Als dat niet zo zou zijn, zou ik deze stap niet proberen te zetten, maar ik heb echt het gevoel dat dit het juiste moment is.”

De 25-jarige Zwitserse, die de laatste jaren in de Amerikaanse IndyCar Series reed, denkt verder dat ze ‘een goede kans heeft’ haar entree te maken, maar verwijst daarbij niet specifiek naar Sauber, terwijl Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn zich tevens op de vlakte houdt: “Er zijn mensen die haar steunen en dit mogelijk willen maken voor haar, maar waar het haar brengt, moeten we maar zien.”

De Silvestro heeft eerder dit jaar enkele dagen in Fiorano en Valencia getest achter het stuur van een Sauber uit 2012 en heeft verder tijd doorgebracht in de simulator van Red Bull, als deel van haar ‘opleiding’. Sinds ze aan Sauber is verbonden, heeft ze er nooit een geheim van gemaakt voor 2015 een racezitje in de koningsklasse te ambiëren.