Voor de derde maal op rij is Jaime Alguersuari vanaf de achttiende startplaats naar een plek in de toptien gereden. Na twee achtste plaatsen finishte hij ditmaal als tiende.

 

“In het begin concentreerde ik me alleen op de auto op te baan te houden, want het was erg glad en ik wilde geen fouten maken”, vertelt Alguersuari. Nadat het circuit was opgedroogd, kon hij zich een weg naar voren banen.

“Ik was absoluut sneller dan Heidfeld en Schumacher voor het grootste deel van de ronde. Maar ik kon daar geen profijt uit halen, omdat ik op het rechte stuk de aansluiting verloor. Ik weet niet precies waarom dat zo was, misschien had ik meer downforce.”

Teamgenoot Sebastien Buemi verloor het uitzicht op punten na een aanvaring met Paul di Resta. “Ik zat op de droge lijn en hij probeerde binnendoor te steken, waar de baan nog erg nat was en hij dus niet zo snel kon remmen als normaal”, verklaart Buemi.

Hij voelde opeens een knal tegen zijn linker achterwiel en zag in zijn spiegel de band uiteen spatten. “Maar dat hoort bij autosport”, stelt Buemi. “Ik kan het maar beter vergeten en me richten op de volgende race in Duitsland.”