Paul di Resta rekent eigenlijk niet meer op een langer verblijf van Force India. De Schot schermt daarom met de interesse van Sauber, maar sluit ook een terugkeer naar de DTM niet uit.

Terwijl hij in een rechtszaak met zijn voormalige manager Anthony Hamilton verwikkeld is, vecht Di Resta gelijktijdig ook om zijn plekje in de Formule 1 te behouden. En hoewel het onduidelijk is hoe de rechtszaak gaat aflopen, ziet het er wat zijn Formule 1-toekomst niet al te best uit, zo moet Di Resta toegeven in gesprek met de Britse krant de Mirror.

“Ik hang om de twee of drie dagen met Force India aan de telefoon. Hoe geïnteresseerd ze in mijn diensten zijn, is echter lastig in te schatten. Ik geloof namelijk dat ze ook met Sergio Pérez in onderhandeling zijn en het ziet er naar uit dat ik volgend jaar niet langer voor Force India zal rijden”, vertelt Di Resta, die al sinds zijn debuut in 2011 voor het team uit Silverstone racet.

“Het enige andere team dat daarnaast een mogelijkheid voor me is, is Sauber”, geeft Di Resta aan, al moet hij gelijk toegeven dat de contacten met de Zwitserse renstal nog niet heel serieus zijn: “Ze hebben alleen een kort gesprekje met mijn manager gehad.”

Di Resta en zijn manager spreken echter ook nog met een partij buiten de Formule 1: “Ik ben met Mercedes in gesprek over een zitje in de DTM”, erkent de coureur die de DTM als opstapklasse naar de Formule 1 heeft gebruikt en er in 2010 kampioen werd voor Mercedes.