*

Doornbos: ‘Verstappen heeft bewezen dat ie het kan, dus de bal ligt bij Red Bull’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 mei 2020 13:00

Doornbos: ‘Verstappen heeft bewezen dat ie het kan, dus de bal ligt bij Red Bull’
Red Bull

Robert Doornbos denkt dat Max Verstappen de bal bij Red Bull heeft gelegd wat betreft zijn kans op toekomstig succes. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat Verstappen, ook nu hij er al vijf seizoenen in de Formule 1 op heeft zitten, een nóg betere coureur kan worden.

In de FORMULE 1 Special over de geschiedenis van zeventig jaar Formule 1, gaan we in op wat Verstappen in zijn vijf seizoenen tot op heden voor de koningsklasse van de autosport heeft betekend.

Aan het woord komt een panel bestaande uit ex-Formule 1-coureur en Ziggo Sport-analist Doornbos, Ziggo Sport-commentator Olav Mol en autosportverslaggever Allard Kalff.

Lees ook: Olav Mol: ‘Max hoort qua talent en directe impact in het rijtje Senna, Schumacher, Hamilton’

‘Bal ligt bij Red Bull’

Gevraagd naar hoe hij de toekomst van Verstappen ziet, stelt Doornbos dat de bal wat toekomstig succes betreft bij Red Bull ligt.

Robert Doornbos reed zelf Formule 1 voor Minardi en Red Bull. Foto: ANP.

“Max heeft namelijk bewezen dat ie het kan”, meent Doornbos, “dus verschuift het balletje naar het team: ‘ik ben er klaar voor, zorgen jullie maar voor een auto en motor die goed genoeg zijn voor het WK.”

Doornbos twijfelt er verder niet aan dat Verstappen de komende jaren alleen nog maar beter zal worden. “Maar dat zal vooral achter de schermen zijn en minder zichtbaar voor ons”, denkt Doornbos.

Een van de redenen waarom hij verwacht dat Verstappen nog verder zal groeien als coureur? Omdat hij leert van zijn fouten, aldus Doornbos. “Het afgelopen seizoen zag je al bijna geen fout meer.”

In de FORMULE 1 Special: 70 jaar F1 lees je het volledige verhaal over de impact van Max Verstappen op de Formule 1, net als een bijzonder verhaal over de mythe en magie van Ferrari, een uitgebreid interview met Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke en hebben we een fotoreportage vol nooit eerder vertoond beeld van Jos Verstappens debuutweekend in 1994. De Formule 1 Special ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.