De DTM-test van Robert Kubica is donderdag zonder problemen verlopen. Na 114 ronden over het circuit van Valencia gaf de Pool aan geen last te hebben gehad van lichamelijke ongemakken.

Kubica reed na zijn verschrikkelijk rallycrash in februari 2011 weliswaar enkele rally’s, maar nog niet eerder kroop hij achter het stuur van racewagen van het kaliber van een DTM-wagen. De enkelvoudig Formule 1-racewinnaar was na afloop zeer te spreken over zijn DTM-debuut met de DTM AMG Mercedes C-coupé.

“Ik heb mijn allereerste ronde nog op een droge baan kunnen rijden, maar al snel daarna begon het flink te regenen”, legt Kubica uit. “Op een opdrogende baan kon ik mijn weg vervolgen en dat ging best goed. Ik moest wel weer wennen aan een auto met zoveel downforce, maar ik voelde me zeer op mijn gemak in de wagen. Ik ben tevreden met wat ik vandaag heb laten zien en geluukig bleven problemen uit.”

Mercedes motorsport-chef Toto Wolff gaf eerder deze week aan waar Kubica de test aan heeft verdiend: “We mogen hem allemaal graag. Daarom geven we hem graag de kans om weer eens in een echte racewagen plaats te nemen en te ervaren hoe dat voor hem is. Hij is zeker nog niet honderd procent fit, maar dit is opnieuw een mooie stap voor hem.”

Naast Robert Kubica kwam er op donderdag nog een voormalig Formule 1-coureur in actie. Timo Glock gaf voor het eerst de BMW M3 DTM de sporen, nadat hij zich eerder deze week genoodzaakt zag op te stappen bij Marussia.

“Mijn eerste indruk is erg goed”, aldus Glock. “Ik had niet veel tijd nodig om aan de BMW te wennen. Elke nieuwe ronde gaf me meer inzicht in de auto. Dat we zowel in droge als natte omstandigeheden hebben kunnen rijden, maakt het extra mooi. Ik voelde me erg welkom binnen het team en ik kende zowaar nog wat mensen uit mijn tijd als testcoureur bij het BMW Sauber F1 team.”

Op vrijdag werd bekend dat Timo Glock een contract heeft getekend met BMW om in 2013 in de DTM te racen.