Na een dubbele uitvalbeurt voor Toro Rosso in Oostenrijk scoren beide coureurs twee weken later weer punten. Het crisisberaad in de aanloop naar de Britse Grand Prix lijkt te hebben geholpen.

Daniil Kvyat reed eigenlijk de hele race solide rond op het randje van de top tien, terwijl Jean-Éric Vergne iets meer moeite moest doen om daar te komen. De Fransman moest bij de herstart achteraan starten, maar werkte zich gestaag een weg naar voren.

“Ik denk dat we een dergelijk resultaat hard nodig hebben”, aldus Vergne. “Ik heb erg genoten van mijn inhaalrace. Voor mijn gevoel heb ik weer een stukje aggressie teruggevonden waarvan ik wist dat ik het in me heb. Dat doet wonderen voor mijn zelfvertrouwen en ik kan dan ook niet wachten om in Hockemheim opnieuw achter het stuur te kruipen.”

Daniil Kvyat spreekt nadat hij is uitgestapt van een intense race: “Zeker in de slotfase maakte ik het nog erg spannend voor mezelf. Ik naderde de Force India van Nico Hülkenberg, maar helaas kwam ik hem uiteindelijk niet voorbij.”

“Ik denk dat we als team een positief weekend achter de rug hebben. De laatste races verliepen teleurstellend voor ons, maar het lijkt erop dat ons harde werk zich nu terugbetaalt.”