Zowel Jean-Éric Vergne als Daniil Kvyat zag de vlag in Oostenrijk niet. Dat is een grote domper, aangezien de Grand Prix ook voor Toro Rosso een soort thuisrace is.

Daniil Kvyat reed een ijzersterke kwalificatie, maar kon die een dag later niet vertalen naar een goed resultaat in de race. De jonge Rus moest de strijd staken, nadat er rechtsachter iets explodeerde. “Geen idee wat er gebeurde”, reageert Kvyat. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat het niet weer gebeurt.”

“Ik denk overigens dat we niet alleen maar verdrietig hoeven te zijn. We hebben een flinke stap naar voren gemaakt en we zijn op de goede weg voor de rest van het seizoen.”

Jean-Éric Vergne
De Fransman klaagt in zijn terugblik vooral over zijn remmen die hem uiteindelijk ook dwongen de race voortijdig te verlaten. “Ik worstelde al de hele race met de remmen”, aldus Vergne. “De auto is erg moeilijk te besturen met een achterkant die steeds blokkert. Dat is niet bevoordelijk voor de banden of de balans in het algemeen.”

“Ik stelde mezelf ten doel om in ieder geval de race uit te rijden, maar ook dat zat er niet in.”, vertelt Vergne over het moment dat zijn remmen het begaven. “Aan problemen ontkom je helaas niet, maar het is wel jammer als ze zich aandienen. Ons nieuw aerodynamisch pakket werkt echter goed, dus ik denk dat we met een goede auto richting Silverstone kunnen vertrekken.”