De Formule 1 keert in 2016 definitief terug naar Duitsland voor een Grand Prix op de Hockenheimring. Dat verklaart Georg Seiler, de circuitbaas van Hockenheim, althans.

Seiler zegt tegen de Duitse Sport Informations Dienst dat hij er ‘duizend procent’ zeker van is dat zijn Hockenheim de koningsklasse in 2016 weer mag en zal verwelkomen: “Want we hebben een contract en komen onze afspraken altijd na”, zo benadrukt hij. “Ik weet dan ook zeker dat de race doorgaat.”

Dit seizoen staat er voor het eerst sinds 1960 geen Duitse Grand Prix op de kalender, nadat de Nürburgring – dat de race eigenlijk had moeten organiseren, aangezien de twee Duitse circuits rouleren – er om financiële redenen niet uitkwam met Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone.

Een poging om de race dan maar op Hockenheim te houden, kwam niet van de grond. Ecclestone liet daarna doorschemeren dat de Formule 1 misschien helemaal niet meer teruggaat naar Duitsland, maar volgens Seiler is er geen reden voor zorgen: “Ik heb een prima relatie met Bernie en heb zoals gezegd geen reden om aan te nemen dat de Formule 1 in 2016 niet naar Hockenheim komt.”