Een ontbijtje bij Toyota is altijd een goed begin van de dag. Timo Glock groette ons vriendelijk. De eerste coureur die – in al die jaren dat we er ontbijten – de beleefdheid daartoe kan opbrengen. “Hij is zo lekker gewoon gebleven”, zei mijn AD-collega nog. Een tafeltje verderop zaten pa en ma Glock op een croissantje te kauwen. Gezellig een weekendje uit. Pa Glock is steigerbouwer, een toekomst die eigenlijk voor zoonlief Timo ook in het verschiet lag.

Hij heeft de opleiding gedaan en is vervolgens bij zijn vader in het bedrijf gaan werken. Zo af en toe, als hij een dagje vrij is, draait hij wel eens een paar uurtjes mee. Gezellig met de jongens onder elkaar.

Lekker gewoon gebleven dus. Maar wat schetste onze verbazing – opeens hoorden we achter ons het geklik en gedraai van een slot. Een blik in de richting bevestigde mijn vermoedens. Glock is toch gezwicht voor de glitter en glamour van het Formule 1-bestaan.

Bij zijn aanstelling bood Toyota Glock dezelfde privileges als Ralf Schumacher. Toen bedankte hij nog beleefd. Maar er is kennelijk iets gebeurd dat hem in zijn tweede seizoen Formule 1 van gedachten heeft doen veranderen.

Het privilege waar het dit geval om gaat is nogal precair: namelijk [xlink www.formule1.nl/weblogs.php?pid=14&sei=34&wbliid=877}het schijthuis van Ralf Schumacher{xlink]. De Duitser had in het Toyota-motorhome zijn eigen wc. Niemand anders had toegang.

Na zijn vertrek werd er door de pr-afdeling van Toyota nog lacherig over gedaan – opgelucht dat ze weer een coureur hebben die met beide benen op aarde staat. Het lachen zal ze inmiddels zijn vergaan, want na zijn bezoekje aan de wc deed Glock de wc op slot om vervolgens de sleutel in zijn broekzak te steken.

Met zijn eerste primadonna-trekjes treed Timo dus letterlijk in de voetsporen van Ralf Schumacher. Of is in dit geval remsporen iets toepasselijker?