Geld speelt geen rol in de besluitvorming of de Grand Prix van Bahrein moet doorgaan of niet. Dat verklaart Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1.

 

De reden dat geld geen rol speelt is simpel, zo legt Ecclestone uit aan The Telegraph: “De Bahreini betalen namelijk ook gewoon als de race niet doorgaat, dus het is niet zo dat wij gaan om ons geld te krijgen.”

 

“We hebben het geld bovendien al binnen, dus de financiële kant van het verhaal heeft er echt niets mee te maken”, stelt Ecclestone, die vorig jaar al eens vertelde dat de Bahreini destijds ook ‘gewoon’ hadden betaald voor de uiteindelijk afgelaste Grand Prix van Bahrein van 2011.

 

Ecclestone geeft daarnaast aan dat de Formule 1 – om dezelfde reden dat de Bahreini al betaald hebben – verplicht zijn naar Bahrein te gaan zolang dat mogelijk is: “We hebben namelijk een contract en dat hebben we te accepteren”, luidt zijn simpele uitleg.

 

In Bahrein is het al meer dan een jaar zeer onrustig door spanningen tussen de zittende machthebbers en de bevolking, die zich onderdrukt voelt. Of de situatie in het land inmiddels stabiel genoeg is om er te gaan racen, is nog maar de vraag, maar het heeft er vooralsnog de schijn van dat de race in de regio Sakhir gewoon doorgaat.

 

Ander nieuws aangaande de toekomst van Grands Prix die op de tocht staan is overigens dat Ecclestone bereid is het contract voor de Grote Prijs van Australië te Melbourne op te zeggen als de plaatselijke overheid na 2012 van de race af wil: “Ik denk dat we daar best over kunnen onderhandelen”, zegt hij tegen de Sunday Herald Sun, daarbij implicerend dat dit niet kostenloos gebeurt.