Bernie Ecclestone wil de Formule 1 naar Mexico en Zuid-Afrika brengen. Volgens de commerciële uitbater van de sport staan die landen positief tegenover een bezoek van het Formule 1-circus.

In gesprek met The Independent doet Ecclestone zijn plannen voor verdere uitbreiding van de Formule 1-kalender uit de doeken: “We gaan al naar Rusland (in 2014, red.) en daarna wil ik ook nog naar Mexico en Zuid-Afrika.”

“Ze zijn er in die landen ook al mee bezig”, zegt Ecclestone, waarbij hij verwijst naar eerdere berichten om mogelijk op een stratencircuit in Kaapstad te racen en een Mexicaanse Grand Prix te houden op het Autódromo Hermanos Rodriguez of in de straten van Guadalajara.

Daarnaast zijn er volgens Ecclestone ook nog partijen die – ondanks de economische problemen – een race in Griekenland willen organiseren en naar een plekje op de kalender vissen. De Engelsman laat verder ook weten dat hij er vanuit gaat dat de Formule 1 in 2012 wél weer naar Barhein gaat, nadat de race aldaar dit jaar werd afgelast wegens de onrust in het land.

“De mensen uit Bahrein hebben me verzekerd dat alles in orde komt”, zegt Ecclestone daarover. “Ik hoop dat ze gelijk krijgen. Niet vanwege ons, maar vanwege het land zelf.”

Hoewel de race in Bahrein dit jaar dus niet door is gegaan, heeft de Formule 1 daar in ieder geval financieel niet onder geleden, zo benadrukt Ecclestone tenslotte: “Ik had de Bahreini nog verteld dat ze hun geld wel terug hadden kunnen krijgen omdat de race niet doorging, maar ze zeiden dat we ons de moeite konden besparen. We hebben er dus geen verlies op geleden.”