Met ingang van 2013 zal er volgens Bernie Ecclestone nog maar één Grand Prix op Spaanse grond verreden worden. De race in Valencia – die nu nog als de Grand Prix van Europa op de kalender staat – en de race in Barcelona gaan vanaf dan rouleren.

 

Het is al een tijdje bekend dat beide racelocaties, maar met name Valencia, er moeite mee hebben de financiën rond te krijgen en met Ecclestone in onderhandeling zijn om een betere deal te sluiten. In gesprek met het Spaanse radiostation Cadena Ser vertelt Ecclestone nu echter dat er een oplossing is: “Valencia en Barcelona zijn het er over eens dat rouleren de beste oplossing is”, zegt hij.

 

“We zochten een manier om Valencia uit de problemen te halen en het rouleren van de Spaanse Grand Prix is daarom een goed idee voor beide locaties”, vervolgt Ecclestone, die verder nog wel aangeeft dat de deal ondanks de positieve voortekenen nog niet definitief rond is.

 

Ecclestone deelt verder nog mede dat de race in Valencia in 2012 gewoon doorgaat en weerspreekt berichten dat deze mogelijk geannuleerd wordt vanwege betalingsproblemen. De commerciële uitbater van de Formule 1 stelt tot slot ook nog dat het niet uitgesloten is dat het in 2014 aflopende contract met Valencia – door de introductie van het roulatiesysteem – verlengd gaat worden.