Ondanks de tegen hem aangekondigde rechtszaak geniet Bernie Ecclestone naar eigen zeggen de steun van CVC Capital en hoeft hij zich geen zorgen te maken om zijn baan, zolang hij maar niet veroordeeld wordt.

Ecclestone moet naar alle waarschijnlijkheid binnen niet al te lange tijd voor de rechter verschijnen in Duitsland, aangezien hij er in dat land van wordt verdacht in 2006 de bankier Gerhard Gribkowsky te hebben omgekocht om de verkoop van de commerciële rechten van de Formule 1 door het Duitse BayernLB aan CVC Capital tegen een lager bedrag dan de marktwaarde te laten doorgaan.

De positie van Ecclestone als kopstuk van Formula One Management – de organisatie die de exploitatie van de sport op zich neemt – zou door deze rechtszaak mogelijk in gevaar kunnen komen, maar Ecclestone geeft nu aan dat de beheergroep van de Formule 1 vorige week in Zwitserland een stemming heeft gehouden over zijn toekomst en dat men achter hem staat.

“Alle bestuursleden hebben hun stem uitgebracht en ervoor gekozen dat ik gewoon mijn werk mag blijven doen”, verklaart Ecclestone aan The Sunday Times, alvorens nog wel als belangrijk voorbehoud aan te geven dat hij in het geval dat hij veroordeeld wordt wél de pineut is: “Het bestuur is van mening dat ik mag blijven, tenzij ik veroordeeld word.”

Onzin
Ecclestone herhaalt ook nog maar eens dat hij nog altijd niet weet wat de Duitse staat hoopt te bereiken met de rechtszaak. “Ik heb geen idee”, verzucht hij. “De aanklachten zijn echt onzin. Ik zou zelfs haast willen dat ik schuldig was, want dan de zaak in ieder geval een stuk duidelijker.”

Mocht de rechtszaak zijn termijn als de commerciële uitbater van de Formule 1 niet ten einde brengen, dan verwacht Ecclestone door te gaan tot zijn dood: “Ik ga door totdat ik er dood bij neer val, en als het zover is dan mogen ze me begraven in mijn bus”, aldus de 82-jarige Brit, verwijzend naar de luxe bus die hij steevast naar de circuits meeneemt en van waaruit hij dan werkt.