*

Ecclestone denkt nog altijd over extra Europese race

Daan de Geus

Daan de Geus

25 januari 2013 10:58

Ecclestone denkt nog altijd over extra Europese race
Racepictures

Bernie Ecclestone denkt zelf dat het er niet meer van komt, maar schermt toch nog met de interesse van circuits die in 2013 graag de nog vacante plek op de kalender willen opvullen.

“Er is interesse vanuit Frankrijk en Portugal voor het plekje dat we nog vrij hebben”, zegt Ecclestone in gesprek met de Salzburger Nachrichten, doelend op het gat in de kalender in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 juli.

Welke Franse racelocatie nog probeert een Grand Prix binnen te slepen, laat Ecclestone niet los, maar wat Portugal betreft gaat het volgens de Engelsman om ‘het circuit in Algarve’, oftewel Portimao, dat voluit het Autódromo Internacional do Algarve heet.

Op Portimao is niet eerder een Formule 1-race gehouden, maar er zijn wel verscheidene teams die – toen dat nog mocht – in 2008 en begin 2009 op het destijds net geopende Portugese circuit getest hebben.

Portimao is verder wel gebruikt om A1GP-, Superbike- en WTCC-races te houden, alsmede races van verschillende opstapklassen. Volgens Ecclestone kan er in principe – al denkt hij dus niet dat het er van komt – een twintigste race gehouden worden ‘als het circuit in kwestie daar klaar voor is en de teams er mee in stemmen’.

Lees meer over

Ecclestone