Bernie Ecclestone heeft koel gereageerd op de berichten dat de Duitse staat naar alle waarschijnlijkheid een rechtszaak tegen hem gaat beginnen voor omkoping.

Bernie Ecclestone wordt ervan verdacht de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky in 2006 te hebben omgekocht met een steekpenning van zo’n 33 miljoen euro.

Ecclestone zou dit hebben gedaan om Gribkowsky, die destijds namens de BayernLB-bank verantwoordelijk was voor de verkoop van de Formule 1-rechten aan de huidige grootaandeelhouder CVC Capital, te stimuleren de rechten voor veel minder dan de marktwaarde te verkopen, hetgeen volgens BayernLB en de Duitse staat dus ook is gebeurd.

Geen zorgen
Een rechtszaak lijkt nu onderweg, maar Ecclestone maakt zich daar in ieder geval in het openbaar niet druk om: “Ik maak me geen zorgen en heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt”, luidt zijn laconieke reactie tegenover de Britse pers.

Ecclestone geeft verder aan ‘nog niets van de Duitse staat gehoord te hebben’ over de aanklacht die het tegen hem wil indienen. “Ik neem aan dat ze dat op een gegeven moment wel zullen doen, maar tot het zover is, sta ik daar niet bij stil. Ik ga me er pas mee bezig houden en druk om maken als dat nodig is.”

Onschuld
In gesprek met het Duitse Bild reageert Ecclestone zo mogelijk nog kalmer op de berichtgeving: “Ik had er niet op gerekend aangeklaagd te worden, want ik heb al lang niets over de zaak gehoord en weet om eerlijk te zijn niet precies hoe het er voor staat.”

“Het enige wat ik weet, is dat ik onschuldig ben!”, vertelt Ecclestone, om daar wederom aan toe te voegen dat het vast wel goed komt: “Aan het eind van de dag zal de waarheid aan het licht komen.”

Toekomst
Zorgen om zijn toekomst als baas van FOM, de organisatie die de Formule 1 exploiteert, maakt Ecclestone zich evenmin, zo geeft hij aan. “Ik denk niet dat ik hoef terug te treden, maar het is aan de aandeelhouders om daar over te beslissen. Zodra mijn contract afloopt, kunnen ze me echter sowieso aan de kant schuiven.”

Deze reactie van Ecclestone staat in contrast met wat hij afgelopen december nog verklaarde. De Engelsman liet toen weten dat een rechtszaak wel eens zijn einde zou kunnen betekenen: “Ik denk dat CVC me aan de kant schuift als het van een rechtszaak komt.”