De Grand Prix van Amerika staat onder voorbehoud op de racekalender voor 2016 vanwege financiële problemen van de organisatie, maar Bernie Ecclestone twijfelt er niet aan dat de race in Austin door gaat.

Dat maakt de commerciële uitbater van de Formule 1 kort maar krachtig duidelijk ten overstaan van Sky Sports F1. “Ik ben er zeker van dat ze hun financiën op orde zullen krijgen”, zegt Ecclestone, waarmee de race op het Circuit of the Americas volgens hem door kan gaan.

Afgelopen november kwam naar buiten dat de toekomst van de Grand Prix van Amerika om financiële redenen in gevaar is. Dit omdat de staat Texas haar bijdrage voor de race heeft verminderd, door de subsidie voor het evenement van zo’n 23 naar 19 miljoen euro te reduceren.

In Austin wordt ‘met een kleine winstmarge gewerkt’, hetgeen betekent dat de staatssubsidie essentieel is. Volgens circuitbaas Bobby Epstein is de staat met het reduceren van haar bijdrage teruggekomen op eerdere afspraken en is het ‘een grote vraag’ of de race op de kalender kan blijven, al twijfelt Ecclestone er dus niet aan dat het goed komt.