De toekomst van de race in Texas is, in tegenstelling tot eerder werd gedacht, niet voor een periode van tien jaar gegarandeerd, zo verklaart Bernie Ecclestone.

 

Het doorgaan van de race in het Texaanse Austin – die volgend seizoen voor het eerst verreden wordt – stond lange tijd op losse schroeven door geldproblemen, maar staat nu de Amerikanen met geld over de brug gekomen zijn toch definitief op de racekalender voor 2012.

 

Aangezien de organisatoren een deal hadden gesloten om de Formule 1 tien jaar lang naar Austin te halen en ze stelden behalve voor 2012 ook financiële garanties te hebben gegeven voor de jaren daarna, werd verondersteld dat alles helemaal rond was voor de toekomst, maar Ecclestone ontkent dit nu: “Ze hebben ons betaald voor 2012 en enkele garanties gegeven voor daarna, maar niet voor de komende tien seizoenen”, vertelt hij aan Pitpass.

 

Gevraagd of hij er zeker van is dat de race nu doorgaat, laat Ecclestone weten dat hij denkt dat hij de Amerikanen genoeg heeft weten te motiveren om alles op orde te krijgen: “Waar ik namelijk zeker van ben, is dat we het geld dat ze ons hebben betaald hoe dan ook houden, en dus ook niet teruggeven als de race niet doorgaat. Ik denk dat dit de organisatoren wel genoeg motivatie geeft.”

 

Ecclestone verwacht dus dat het Circuit of the Americas, dat momenteel nog volop in aanbouw is, ondanks het oponthoud op tijd af zal zijn om er in november van volgend jaar te gaan racen. “Ik betwijfel namelijk dat de mensen in Texas ons betaald zouden hebben en de vereiste garanties zouden hebben gegeven zonder erop te vertrouwen dat de baan op tijd af komt.”