Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone denkt dat de eerste Grand Prix van Rusland gewoon door kan gaan, ondanks de recente ramp met vlucht MH17.

De druk op Rusland en diens politiek leider Vladimir Poetin neemt de laatste dagen toe vanwege de mogelijke betrokkenheid bij het drama van vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Het lijkt dan ook onvermijdelijk dat er een discussie zal plaatsvinden over het wel of niet door laten gaan van de allereerste Russische Grand Prix door de straten van Sotsji op 12 oktober.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil echter niks van dergelijke vraagstukken weten: “Wij laten ons niet leiden door politiek. Wij hebben een contract en dat zullen we respecteren. Bovendien heeft president Poetin zich altijd ingezet om van dit evenement een succes te maken en dat zullen ook wij blijven doen.”

Het is echter juist die grote betrokkenheid van de Russische president die wel eens tot wrevel kan gaan leiden. Grote sponsoren als bijvoorbeeld het Maleisische Petronas zouden er wel eens grote moeite meer kunnen hebben zich achter de Grand Prix te scharen.

“Ik voorzie daarin geen grote problemen”, pareert Ecclestone die suggestie desgevraagd. “Rusland lag ten tijde van het wereldkampioenschap voetbal ook al onder het politieke vergrootglas. Toch hoorde je niemand over de deelname van het Russische nationale elftal. Nogmaals, er ligt een contract en beide partijen zullen dat contract naleven.”