Bernie Ecclestone heeft nog maar eens herhaald dat de Grand Prix van Bahrein gewoon doorgaat, ondanks dat berichten waarin het tegendeel beweerd wordt steeds maar weer de kop op steken.

 

De race in Bahrein, die voor 22 april op de kalender staat, ging vorig jaar niet door vanwege de onlusten in het land en ook dit jaar is er weer twijfel over het doorgaan van de race, aangezien de rust nog niet geheel is wedergekeerd.

 

Volgens recente berichten in de media zou de FIA, nadat het eerder nog volhield dat het veilig is om naar Bahrein te gaan, nu echter van zins zijn de race alsnog te schrappen.

 

Naar verluidt is de internationale autosportbond alsnog tot de conclusie gekomen dat het te gevaarlijk is om naar de golfstaat te gaan en is men van plan om op donderdag 12 april, vlak voor de Grand Prix van China, bekend te maken dat de race op het Bahrain International Circuit toch niet doorgaat.

 

Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, heeft zich echter altijd achter de Bahreinse machthebbers geschaard en volgehouden dat de race gewoon doorgaat. Tegen de BBC vertelt hij dan ook dat er ook nu nog geen twijfel bij hem bestaat over het organiseren van de race en de veiligheid van het Formule 1-circus: “Ik maak me daar helemaal geen zorgen om”, zegt hij.

 

“Ik heb zelf geen behoefte aan extra beveiliging of wat dan ook, maar er is me verteld dat de organisatie al het nodige doet om alles in goede banen te leiden.”

 

Ecclestone denkt overigens sowieso niet dat demonstraties of protesten in Bahrein voor problemen kunnen zorgen tijdens de Grand Prix. “Ik betwijfel dat mensen die een beetje willen demonstreren de Formule 1 daarvoor aangrijpen, want dat lijkt me nogal nutteloos.”

 

Volgens Ecclestone valt het met de onrust in Bahrein zelfs erg mee en is dit iets dat vooral door de media is opgeklopt. “Het probleem ligt niet bij de mensen in Bahrein, maar bij de mensen van de pers die de situatie in Bahrein overdrijven. Journalisten moeten zich gewoon met de feiten bezighouden in plaats van dat ze verhaaltjes bedenken.”