Het is hoogst onzeker of de Grand Prix van Bahrein doorgang zal vinden. Verschillende media melden dat de race in Bahrein, die op 22 april moet worden verreden, kan komen te vervallen.

 

In Bahrein is het nog altijd onrustig. De inwoners van het land pleiten al ruim een jaar voor politieke hervormingen. Dat gebeurt veelal met felle protesten. Daardoor zou de veiligheid van het Formule 1-circus en het publiek niet gegarandeerd kunnen worden.

 

De president van de Bahreinse automobielfederatie verklaarde aan PA Sport echter dat het land nooit onveilig is geweest voor buitenlanders: “Overal ter wereld kunnen dingen gebeuren, in Silverstone net zo goed als hier.”

 

De FIA vindt de situatie nog altijd gevaarlijk. Bronnen uit de paddock zouden tegen f1today.net hebben verklaard dat de FIA de donderdag voor de Chinese Grand Prix officieel bekend zal maken dat de race niet door gaat.

 

Mocht de race daadwerkelijk komen te vervallen, is dat tegen het zere been van Bernie Ecclestone, die zich altijd voorstander heeft getoond van de Bahreinse Grand Prix.

 

In 2011 werd Bahrein van de kalender geschrapt vanwege politieke onrust. Een herhaling hiervan is dus mogelijk, wat het totaal aantal races terug zou brengen tot negentien. Wordt ongetwijfeld vervolgd.