Bernie Ecclestone zegt overeenstemming te hebben bereikt om een Grand Prix te gaan houden in Azerbeidzjan. De race verschijnt volgens Ecclestone in 2016 op de kalender.

“We gaan naar Azerbeidzjan”, verklaart Ecclestone in de Daily Mail, waarmee hij lijkt aan te geven dat de overeenkomt met de race-organisatoren aldaar in kannen en kruiken is.

Ecclestone geeft verder weinig informatie prijs, behalve dat de race in de hoofdstad Bakoe gehouden gaat worden en deze – ‘in tegenstelling tot wat de mensen in Azerbeidzjan zeggen’ – vermoedelijk in 2016 voor het eerst op de kalender staat: “In Azerbeidzjan willen ze graag in 2015 al een race, maar ik denk dat dat te vroeg is. 2016 lijkt mij meer waarschijnlijk.”

Hoewel Ecclestone niet vertelt waar er in Bakoe geracet moet gaan worden, is het waarschijnlijk dat het stratencircuit gebruikt gaat worden waar in 2012 de Baku City Challenge en in 2013 een FIA GT-race werd gehouden.

Een opmerkelijk detail is verder dat voormalig Formule 1-teambaas Flavio Briatore – die tegenwoordig zaken doet in Azerbeidzjan – mogelijk als tussenpersoon betrokken is geweest bij de onderhandelingen tussen Ecclestone en de Azerbeidzjani. Briatore is al jaren goed bevriend met Ecclestone, maar heeft sinds hij veroordeeld werd voor het crashgate-schandaal geen rol in de Formule 1 meer gespeeld.