Bernie Ecclestone heeft aangekondigd dat een meerderheid van de teams akkoord is met een nieuwe Concorde-overeenkomst, die van 2013 tot en met 2020 moet lopen.

 

Vorige week werd in Australië beweerd dat Ferrari en Red Bull op het punt stonden een nieuwe deal te tekenen. Omdat deze twee teams uit de FOTA zijn gestapt, leek het erop dat er een schifting tussen de teams zou komen. Ecclestone noemt echter beide teams, alsmede McLaren.

 

De volledige mededeling van Ecclestone, die slechts één lange zin omvat, luidt als volgt: “Het doet me deugd te kunnen melden dat we met een meerderheid van de huidige Formule 1-teams, waaronder Ferrari, McLaren en Red Bull, een commercieel akkoord hebben bereikt over de voorwaarden voor voortzetting van de competitie in de Formule 1 na het verstrijken van de huidige Concorde Overeenkomst aan het eind van het jaar.”

 

Het is niet bekend welke teams nog niet akkoord zijn met de nieuwe plannen. De steun van de topteams lijkt er echter op te wijzen dat het geen eeuwig durend debat zal worden.