Bernie Ecclestone denkt niet dat het Scorpion Racing gaat lukken om de inschrijving van HRT over te nemen en in 2013 op de grid te staan, ondanks dat hij de groep investeerders bijstaat.

Volgens Ecclestone is de kans klein dat de Amerikaanse en Canadese investeerders die achter Scorpion Racing zitten en de inschrijving en restanten van HRT willen overnemen er in zullen slagen om komend seizoen mee te doen.

“Deze mensen willen kopen wat er nog over is van HRT, een nieuw team vormen en vervolgens een inschrijving voor 2013 aanvragen, maar ik denk persoonlijk niet dat het gaat gebeuren”, zegt Ecclestone tegen het Britse persbureau Press Association.

Ecclestone bevestigd verder wel dat hij met de investeerders achter Scorpion heeft gesproken en deze heeft aangeraden een verzoek tot inschrijving bij de FIA in te dienen, maar zelf denk hij dus dat ‘ze daar te laat mee zijn’. “Misschien dat ze het voor 2014 voor elkaar kunnen krijgen.”

Wat in het voordeel spreekt van Scorpion Racing, is dat het de HRT-bolides van vorig jaar ook komend seizoen kan inzetten zonder daar al te veel aan te sleutelen, aangezien de technische regels in grote lijnen hetzelfde blijven. Ook zouden de technische overeenkomsten met Cosworth en Williams verlengd kunnen worden.

Het grootste obstakel, behalve het gebrek aan tijd voor een gedegen voorbereiding, lijkt dus ook de inschrijving bij de FIA te zijn. HRT heeft afgelopen december namelijk de officiële inschrijvingsdeadline voor 2013 gemist en mag dus niet meedoen, tenzij de FIA dusdaning onder de indruk is van Scorpions plannen dat het een uitzondering maakt.