Bernie Ecclestone maakt zich geen zorgen over de suprematie van Sebastian Vettel dit seizoen. Volgens de Brit is er geen sprake van verveling.

 

Met zeven polepositions en zes overwinningen in acht races kent Vettel de meest dominante start van het seizoen sinds Michael Schumacher in 2004. “Hij bevindt zich in een soortgelijke positie”, erkent Ecclestone in een interview op Formula1.com.

“Hij is de beste van het veld. Daarom domineert hij”, aldus Ecclestone, die niet bang is dat fans hierdoor zullen afhaken. “Het maakt het juist interessant, want iedere race is het weer de vraag wie erin slaagt om Vettel te verslaan. Daar komen de fans op af.”

Ecclestone ziet dan ook geen enkele reden waarom er geen Red Bull-tijdperk zou komen, vergelijkbaar met de Ferrari-jaren aan het begin van deze eeuw met Michael Schumacher. Volgens Ecclestone zijn de prestaties van Vettel zelfs nog indrukwekkender dan die van Schumacher.

“De tegenstand die Vettel krijgt, is veel sterker dan in de tijd dat Schumacher domineerde”, stelt hij. “Dat maakt zijn zeges nog noemenswaardiger.”

Vettel doet Ecclestone denken aan Jochen Rindt, de postume wereldkampioen van 1970. “Hij blijft met beide benen op de grond, hoe groot zijn succes ook is. Dat maakt hem een echte kampioen. Dat was ook een sterk punt van Jochen. En het zijn allebei slechte verliezers.”