De kans dat de Grand Prix van Frankrijk terugkeert op de racekalender lijkt nihil, nadat Bernie Ecclestone – de commerciële uitbater van de Formule 1 – hier afwijzend op heeft gereageerd.

De circuitbaas van het circuit van Magny-Cours liet vorige week nog optekenen goede hoop te koesteren de Formule 1 terug naar Frankrijk te kunnen lokken, maar die kans lijkt zeer klein nu Ecclestone dat plan ogenschijnlijk heeft afgeschoten.

“Nee”, is volgens Autosport het duidelijke antwoord van Ecclestone op de vraag of de Grand Prix van Frankrijk komend seizoen – voor het eerst sinds 2008 – weer op de racekalender wordt gezet. “Ik weet dat de Fransen interesse hebben, maar ik zie het niet gebeuren.”

Waar Ecclestone wel nog altijd naartoe wil, is Azerbeidzjan. Hoewel hij eerst nog aangaf een race in de hoofdstad Bakoe op zijn vroegst als optie voor 2016 te zien, zal de Formule 1 er volgens Ecclestone nu zelfs in 2015 al neerstrijken: “De deal is in kannen en kruiken en we gaan er komend seizoen al heen”, aldus Ecclestone.