Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, zou graag zien dat de inaugurele Grand Prix van Rusland in Sotsji ook gelijk een nachtrace wordt.

“Ik denk dat het een geweldig idee is”, zegt Ecclestone in gesprek met The Times over zijn eigen voorstel om van de race op het Sochi International Street Circuit een nachtrace te maken.

Voor de voor 12 oktober ingreroosterde Grand Prix op het stratencircuit in het Olympisch Dorp staat op het moment een starttijd van 15:00 uur lokale tijd (13:00 uur Nederlandse tijd) in de boeken, maar Ecclestone denkt dat het leuker zou zijn op een later tijdstip en onder kunstlicht te racen.

“In het donker zien de stadions er in Sotsji prachtig uit door de manier waarop ze verlicht zijn, dus ik denk dat het een schitterende achtergrond zou opleveren voor de race”, stelt de Engelsman.

“Rusland, waar we al jaren naartoe willen, verdient na het organiseren van de Olympische Spelen bovendien een bijzondere Grand Prix”, vindt Ecclestone, volgens wie ‘alles voorhanden is’ dat te regelen.

Na afloop van de Olympische Spelen heeft circuitontwerper Hermann Tilke overigens aangegeven dat de aanleg van het circuit volgens plan verloopt. “We liggen op schema en het wordt een circuit met een speciale en unieke atmosfeer”, belooft hij.

Als de Grand Prix in Rusland inderdaad onder kunstlicht verreden gaat worden, wordt het de vierde race van die soort. De Grand Prix van Bahrein zal dit jaar immers ook in het donker verreden worden, terwijl Singapore al jaren een nachtrace is en de Grand Prix van Abu Dhabi begint als het schemert en finisht in het donker.