Ter promotie van een van de sponsoren hield Virgin gisteren een ‘muzikaal festijn’ in de paddock. Formule1.nl was erbij, als een van de weinigen.

In de uitnodiging werd opgeroepen een stapel overbodige cd’s mee te nemen en dan zouden ze laten zien hoe je daar geld mee kunt verdienen. Wat er echter niet bij werd gezegd, was dat dit alleen mogelijk is voor inwoners van Groot-Brittannië en Duitsland. Zo ontdekte ik tegen het eind van een ellenlang registratieproces.

Maar de behulpzame PR-dame bood aan de procedure te voltooien en mij alsnog een cheque toe te sturen. En anders zit ik alsnog opgescheept met albums van onder meer Janet Jackson, Stacie Orrico en Dwele. Tenzij iemand anders een bod doet…

Gelukkig was het evenement niet helemaal voor niets, want naast smakelijke hapjes, waren er ook nog diepte-interviews met de Virgin-coureurs over hun muzikale voorkeuren.

Zo ontdekten we dat Jerome D’Ambrosio altijd zingt onder de douche en benadrukte Timo Glock dat niet iedere Duitser fan is van David Hasselhoff (de aan lager wal geraakte Baywatch-acteur die in de jaren tachtig ook als zanger actief was). Hij luistert voor de kwalificatie en race liever naar bands als AC/DC.

En het bleef nog lang stil in de paddock.