*

Een goed begin voor Ricciardo: ‘Ik voelde me met elke run beter in de Renault’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 maart 2019 11:11

Een goed begin voor Ricciardo: ‘Ik voelde me met elke run beter in de Renault’
Motorsport Images

Daniel Ricciardo voelt zich steeds meer op zijn gemak achter het stuur van zijn Renault en de Australiër is happy met de regelmaat die hij aan de dag wist te leggen in de tweede vrije training.

Natuurlijk, Ricciardo had zijn Renault RS19 en het team al tijdens de wintertests leren kennen, maar op de vrijdag in Melbourne werd het toch allemaal een stuk serieuzer. “Het is lekker om deze eerste dag achter de rug te hebben”, vertelt hij, waarbij hij aanstipt dat hij zich ‘met elke run beter voelde’ achter het stuur van de auto.

Lees ook: VT1: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3

De van Red Bull overgekomen Aussie erkent dat er nog veel te leren valt en veel beter kan: “Maar we komen er wel”, toont hij zich positief. “Het gaat er voor mij ook vooral om de auto goed te leren begrijpen en we hebben daar vandaag een goed begin mee gemaakt.”

De coureur uit Perth rekent er verder op dat de kwalificatie van zaterdag interessant wordt, nu de onderlinge verschillen in de middenmoot miniem lijken te zijn. Nadat hijzelf zeventiende was in VT1, zette hij een flinke stap in VT2 (‘waarin we erg consistent waren’) en finishte op P8, een plekje achter teamgenoot Nico Hülkenberg.

Lees ook: Abiteboul: ‘Komst Ricciardo kan Renaults weg naar de top verkorten’

Hülkenberg
Diezelfde Hülkenberg vertelt dat zijn eerste vrijdagtraining ‘verre van ideaal’ verliep: “Maar daarna hebben we ons goed herpakt.” Het was vooral even wennen aan het Albert Park Street Circuit, zegt hij. “Want dat is heel anders dan de baan waar we in Barcelona op hebben getest, maar in de tweede training voelde ik me goed en hebben we ons hele programma kunnen afwerken. De long runs zagen er daarbij ook goed uit.”