Lotus kijkt tevreden terug op de eerste wintertest in Jerez. Niet alleen noteerden Kimi Räikkönen en Romain Grosjean snelle tijden, ze reden samen ook meer dan vierhonderd ronden.

 

“We zijn blij dat we veel tijd op de baan hebben doorgebracht, en weinig in de pitbox”, zegt technisch directeur James Allison tegen Autosport. “Dat was vorig jaar wel anders. We hebben meer kilometers kunnen afleggen dan de andere teams en dat is bijzonder nuttig. De auto lijkt goed te werken en dat doet ons deugd.”

 

Toch rekent Allison zich nog niet rijk. “Het is positief dat we niet achteraan staan, maar het zegt nog niet veel”, stelt hij. “Totdat we in Melbourne arriveren, blijft het giswerk. Maar we zijn gelukkig met onze eigen auto. Niet alleen vanwege de betrouwbaarheid, maar de coureurs hebben er ook een goed gevoel bij.”

 

Räikkönen begon de test met de snelste tijd op de eerste dag en Grosjean eindigde de week als snelste van alle 2012-auto’s. Allison is dan ook zeer te spreken over de rijdersbezetting van Lotus. “Romain was direct erg snel”, zegt hij. “Hij heeft veel profijt van een teamgenoot als Kimi. Daar kan hij zich aan optrekken.”