De FIA heeft het onderzoek naar Toto Wolff en zijn echtgenote Susie Wolff stopgezet. Aanleiding voor dit onderzoek waren beschuldigingen van een tijdschrift dat beweerde dat de concurrentie meende dat de relatie van het echtpaar een belangenconflict in de sport met zich meebracht.

Mercedes, Susie Wolff en de Formule 1 waren niet op de hoogte van het onderzoek van de FIA en veroordeelden snel de beschuldigingen en het onderzoek. De Formule 1-teams kwamen gisteren collectief met een verklaring waarin ze ontkenden klachten aan de FIA te hebben ingediend.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

FIA in een lastig parket

Deze eensgezindheid van de teams plaatste de FIA in een lastige positie. De overkoepelende autosportfederatie verklaarde donderdag, de dag voor het jaarlijkse FIA-gala, ineens “tevreden” te zijn met de maatregelen die de Formule 1 heeft genomen en dat er genoeg maatregelen zijn om potentiële belangenverstrengelingen tegen te gaan. Er is geen lopend onderzoek meer naar deze kwestie, zo luidt de verklaring.

Mercedes heeft kennisgenomen van deze verklaring, maar heeft ervoor gekozen geen verder commentaar te geven. De Formule 1 heeft eveneens geen commentaar gegeven.

Lees ook: ‘FIA-president ligt opnieuw onder vuur voor bemoeienis met F1’


Het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere: