Marcus Ericsson rijdt dit weekend met de helmkleuren van Ronnie Peterson. De Caterham-coureur bewijst echter dat hij voorlopig nog niet eens de veters mag strikken van de verongelukte Zweedse Formule 1-legende.

Ericsson noteerde in de derde kwalificatie de langzaamste tijd en was anderhalf seconde langzamer dan teamgenoot Kamui Kobayashi. Daarnaast hielp hij ook nog eventjes de kwalificatie van Felipe Massa om zeep.

“Tijdens mijn laatste snelle ronde reed ik achter Massa. Hij week iets van de racelijn af. Hierdoor moest ik mijn rempunt aanpassen”, vindt hij. “Hierdoor blokkeerden mijn banden en kwam ik samen met hem in de vangrails terecht. Dat was mijn fout. Het is ongelukkig dat ik hem meenam. Het lijkt er echter op dat mijn auto in orde is. Ik wil de kwalificatie dus achter mij laten en me richten op de race.” Die race zal hij overigens vanuit de pitstraat moeten starten, nadat de FIA hem schuldig heeft bevonden aan het ongeluk met Massa.

Teamgenoot Kobayashi kon de Marussia’s niet bedreigen. “De eerste kwalificatieronde verliep aardig. Ik wilde daarna met meer voorvleugel rijden”, aldus de Japanner. “We hadden vandaag gewoon de snelheid niet en eindigden daarom als 21e. Tot nu toe is dit een lastig weekend, maar alleen de race telt. Het gaat misschien wel regenen en dan kan er van alles gebeuren. Hopelijk worden we in de race wel beloond, want we werken enorm hard.”