In de rubriek ‘Even bellen met…’ blikken we dit keer terug op de Grand Prix van Singapore. We spreken met coureur Tim Coronel, die zondag genoten heeft van de race op het stratencircuit. “De tweede plaats van Verstappen is een prestatie van wereldformaat.”

Tim, je hebt de race ongetwijfeld gekeken gistermiddag. Wat vond je van de race van Max Verstappen?
“Wat Max dit weekend presteerde was pure magie. Achteraf al helemaal, natuurlijk, nu we horen met welke mankementen hij onderweg allemaal te maken had. Na de kwalificatie dacht ik: dit kan wel eens lachen worden, maar dat viel tegen. Hamilton had alles onder controle en had zelfs nog wat over ten opzichte van Verstappen. Max kon er weinig aan doen: zijn auto schakelde niet goed, maar toch werd hij tweede. Dat is echt een prestatie van wereldformaat. Zulke tegenslag maakt je ook een completere coureur. Max haalt altijd het maximale uit de auto en daar steelt hij mijn hart mee.”

Max Verstappen was niet de enige uitblinker, ook Lewis Hamilton reed een geweldige race. Wordt hij dit seizoen wereldkampioen?
“Sportief gezien verdient Hamilton het zeker. Als kijker zou ik het Ferrari ook gunnen, na al die tijd, maar Vettel gun ik het dan weer niet. Wat dat betreft sta ik nog een beetje in dubio. Hamilton is de afgelopen races in sublieme vorm. Hij steekt ook enorm boven Bottas uit. Op het juiste moment weet Hamilton altijd te knallen, zoals in de kwalificatie zaterdag. Met de strategie viel alles op zijn plek voor hem. Als hij wereldkampioen wordt, kan ik daar alleen maar een diepe buiging voor maken.”

Ferrari haalde Vettel vroeg naar binnen en stuurde hem vervolgens met ultrasofts de baan op. Een tactische blunder?
“Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Als Ferrari hem op zo’n moment naar binnen haalt, zullen ze dat natuurlijk met de beste bedoelingen doen. Helaas voor Vettel kwam hij net achter Pérez terecht en op zo’n stratencircuit heb je nauwelijks een inhaalmogelijkheid. Hij kwam hem daardoor niet voorbij. Misschien is Ferrari te arrogant het weekend ingegaan, eigenlijk weet ik dat wel zeker. Ze moesten na de kwalificatie natuurlijk ook in de aanval. Ferrari ging agressief de race in, maar heeft gegokt en verloren.”

In het middenveld hadden enkele coureurs het flink met elkaar aan de stok. Zoals de Force India-teamgenoten…
“Het incident tussen Ocon en Pérez was wat mij betreft een race-incident. Ze zitten elkaar telkens in de wielen. Ocon vind ik onderdeel van de nieuwe lichting met Verstappen, Leclerc en Gasly. Ik heb hem heel hoog zitten, maar het is nog een ruwe diamant. Hij nam iets te veel risico door de buitenkant te kiezen. Ocon gaat natuurlijk ook gewoon vol voor dagresultaten, omdat hij nog zonder stoeltje zit voor volgend jaar. Dan kan het gebeuren dat je in een valkuil stapt. Pérez had het later trouwens nog moeilijk achter Sirotkin. Ik vond dat geweldig om te zien, het leverde een mooie show op. Het was net Eddie the Eagle, maar Sirotkin verdedigde op zijn tenen.”

En Alonso haalt in de McLaren een mooie zevende plaats binnen. Ga je hem missen na dit seizoen?

“Ja, als best of the rest, want er zijn natuurlijk gewoon twee kampioenschappen binnen de Formule 1. Ik vind het jammer dat hij stopt. Alonso is een prettige, eerlijke man. Hij is open en vooral lekker uitgesproken, daar houden we van. Al zal hij zeker niet de makkelijkste zijn.”

Buiten de baan draait het silly season op volle toeren. Zelfs een terugkeer van Kvyat bij Toro Rosso wordt genoemd. Zie jij dat gebeuren?
“Toen ik het hoorde werd ik er stil van, en nu weer! Kvyat heeft in zijn Formule 1-tijd hele onhandige dingen gedaan. Misschien wil Red Bull hem wel terughalen omdat hij heel belangrijk is voor de Russische markt, wie zal het zeggen. Formule 1 is immers een wereld vol politiek. Ik zie liever Ocon in zo’n stoeltje, op zo’n pannenkoek als Kvyat zit ik niet te wachten.”