De Formule 1 heeft in 2014 een recordomzet van 1.6 miljard euro gedraaid, waarbij een brutowinst van zo’n 351 miljoen euro werd gemaakt. Dat bericht The Telegraph.

The Telegraph heeft de laatste cijfers van de sport ingezien en meldt dat de omzet in 2014 1.6 miljard euro was, 3.2 procent hoger dan het jaar ervoor. Ook de brutowinst is gestegen: in 2013 bedroeg deze 253 miljoen euro, in 2014 ging deze met bijna honderd miljoen omhoog naar 351 miljoen euro.

Als belangrijkste reden voor de goede cijfers wijst de Britse krant naar de terugkeer van de Grand Prix van Oostenrijk en de komst van Rusland op de racekalender. De organisatoren achter de races zouden de Formule 1 grof geld hebben betaald om deze op de kalender te krijgen.

De nieuwe races zouden verder hebben bijgedragen aan vier ‘pijlers’ die sowieso waardevoller zijn geworden voor de Formule 1, te weten: de betalingen aan de sport voor het houden van een race, de verkoop van de televisierechten, hospitality voor bedrijven, en ten slotte sponsoring.

Opmerkelijk is dat de sport ondanks de groene cijfers in 2014 ook verder geherfinancierd is door leningen, waarvan een deel direct is uitbetaald aan aandeelhouders en investeerders. Daaronder valt onder meer CVC Capital, dat een controlerend belang in de sport in handen heeft.

CVC Capital is echter al geruime tijd van zins de 35 procent van de aandelen die het in de sport bezit, te verkopen. Afgelopen winter werd gesproken over de verkoop aan een consortium uit Qatar en Amerika dat door The Telegraph nog altijd genoemd wordt als geïnteresseerde partij.