De toekomst van de Grand Prix van Canada is voorlopig veiliggesteld. Het contract met de Formule 1 is verlengd tot en met 2029.

Net als voor de contractverlenging voor de GP van Rusland het geval was, waren de gesprekken voor de nieuwe deal al gaande voor de Formule 1 werd overgenomen door Liberty Media.

De organisatoren van de race op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal zijn vervolgens tot een akkoord gekomen met het Amerikaanse mediaconcern, waarmee de Canadezen zich gelukkig prijzen.

“Het is een langlopend contract, wat ons de tijd geeft om de faciliteiten van het circuit te verbeteren”, vertelt race-promotor François Dumontier aan Motorsport.com.

“Juist omdat we een nieuw pitgebouw neerzetten, is het belangrijk dat we een contract hebben dat nog lang doorloopt. We kunnen dat nu plannen en  beginnen tussen 2018 en 2019 met de constructie.”

De verkoop van tickets voor de race van 2017 verloopt ondertussen goed, vertelt Dumontier, die over een ‘Lance Stroll-effect’ spreekt. Met Stroll bij Williams heeft Canada voor het eerst sinds 2006 weer een coureur.