De Formule 1 hoopt vanaf 2019 al een Grand Prix in het Amerikaanse Miami te organiseren. De sport heeft een voorstel voor een race bij het stadsbestuur neergelegd, dat er volgende week over zal stemmen.

Dat meldt de Formule 1 op haar eigen website. Sean Bratches, de commercieel directeur van de sport, noemt het ‘een belangrijke stap’ dat het voorstel voor de Grand Prix is opgenomen in de raadskalender en er op 10 mei aanstaande over wordt gestemd. “Als het wordt goedgekeurd, maakt dat de weg vrij voor de Formule 1 om volgend seizoen naar Miami te komen”, vertelt Bratches, al moet er voor het zover is nog wel verder gesproken worden tussen de sport, regelgever FIA en de stad.

De Formule E racete in 2015 al eens in Miami.

Het voorstel is onder meer als agendapunt aangedragen door Francis Suarez, de burgemeester van Miami. De race kan verder op steun rekenen van Stephen Ross, een zakenman en projectontwikkelaar uit Miami die eigenaar is van het American Football-team Miami Dolphins. Voor de overname van de Formule 1 door Liberty Media, zou Ross als onderdeel van een consortium interesse in de sport hebben getoond.

Mocht het voorstel er door komen, dan zet de Formule 1 in op een Grand Prix in Miami in 2019. Miami staat al sinds haar overname van de sport hoog op het lijstje van gewenste locaties van Liberty Media. Eerder werd bericht dat de Formule 1-eigenaar ook al concrete plannen zou hebben voor een stratencircuit in Miami.

“Miami is één van de meest iconische en glamoureuze steden ter wereld en beschikt over een geweldige infrastructuur voor toerisme, wat het de perfecte bestemming maakt voor de Formule 1”, aldus Bratches. De sport reist ook dit jaar overigens al af naar de stad in het zuiden van Florida, voor een demonstratie. Dat gebeurt in de aanloop naar de Grand Prix van Amerika in Austin, Texas.