Anthoine Hubert heeft vanaf poleposition de sprintrace van de Formule 2 gewonnen in Frankrijk. De Franse rookie behaalde daarmee zijn tweede overwinning in de hoogste klasse onder de Formule 1. De Nederlander Nyck de Vries, die gisteren in de hoofdrace nog zegevierde, beperkte met een tiende plaats de schade en behoudt de leiding in het kampioenschap.

Lees ook: F2: De Vries aan kop in kampioenschap na zege op Paul Ricard

De sprintrace op het circuit van Paul Ricard verliep tamelijk rustig. Doordat de grid bepaald werd op basis van de uitslag van de hoofdrace van gisteren (waarbij de plekken 1 t/m 8 worden omgedraaid) startte De Vries, die de hoofdrace won, vandaag als achtste. Tijdens de race wist hij deze plek lang te behouden, maar in de slotfase zakte hij nog terug naar de tiende positie.

Met zijn tiende plek pakt De Vries geen punten, waarmee hij blijft steken op een totaal van 121. Naaste belager in het kampioenschap Nicholas Latifi liep met zijn zesde plaats dan wel in op De Vries, maar staat in de stand nog steeds twaalf punten onder de Nederlander. Met nog zeven weekenden te gaan ligt de strijd in het kampioenschap dus nog volledig open.

In het kielzog van de strijd om de titel reed polesitter Anthoine Hubert solide naar de eerste plaats. De Franse Renault-protegé kan daardoor 15 punten bijschrijven, maar blijft steken op een zevende plek. Juan Manuel Correa mocht voor de tweede keer dit jaar de gang naar het podium maken, gevolgd door Guanyu Zhou. Daarmee bestond het podium volledig uit rookies, waaronder twee Renault-junioren (Hubert en Zhou). Enige uitvallers vandaag waren de nog puntloze Tatiana Calderón en Mick Schumacher.

Lees ook: De Vries geeft Formule 1-droom niet op: ‘Maar het is wel eens frustrerend’

De Formule 2 reist in het kielzog van de Formule 1 volgende week mee naar Oostenrijk voor de zesde ronde in het kampioenschap.

Hubert leidt het veld. © Motorsport images.