In Engeland dient een rechtszaak die tot het faillissement van het Lotus-team kan leiden. Dat bericht The Telegraph, waarbij de krant meldt dat de Britse belastingdienst een claim tegen Lotus heeft ingediend.

Lotus moet zich voor de rechtbank in Londen melden omdat het een belastingschuld heeft, zo meldt The Telegraph. De zaak die de Britse belastingdienst tegen het team heeft aangespannen, dient vandaag en kan mogelijk tot het faillissement van het formatie uit Enstone leiden.

Volgens het Britse dagblad hoeft de rechtszaak echter niet per se het einde van het financieel geplaagde Lotus F1 te betekenen. De rechtbank zou ook kunnen besluiten te wachten met een uitspraak tot er meer duidelijkheid is over de gesprekken die Lotus met Renault voert over een overname.

Zelfs een faillissement hoeft verder niet het einde te betekenen, zo heeft Manor Marussia afgelopen winter aangetoond. Dat team ging in november van 2014 failliet, maar doordat tijdens de afwikkeling daarvan alsnog een investeerder werd gevonden, is het dit jaar toch van de partij.

Renault
De overnamegesprekken met Renault, slepen naar verluidt al maanden voort. Renault zou 65 procent van de aandelen willen kopen voor een bedrag van negentig miljoen euro, gespreid te betalen over tien jaar. Het bestuur van Renault zou echter nog niet totaal achter dit plan staan.

Een ander struikelblok, meldt Auto, Motor und Sport, zijn de uitbetalingen uit de Formule 1. Renault zou zogenaamde ‘historische uitbetalingen’ willen ontvangen: prijzengeld dat teams met een lang en succesvol verleden in de Formule 1 toekomt.

Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes en Williams ontvangen deze betalingen, al loopt de hoogte daarvan uiteen. Renault vindt dat het er door haar eerdere (succesvolle) aanwezigheid als constructeur en jaren als motorleverancier ook recht op heeft, maar Bernie Ecclestone zou er anders over denken.