De Brit Jake Dennis heeft de eerste van de twee Formule E-races van dit weekend in Londen gewonnen. De Belg Stoffel Vandoorne en Nederlander Nyck de Vries maakten in die volgorde het podium compleet. De Vries moest zijn derde plek later echter inleveren.

Voor titelfavoriet Vandoorne was het dus een goede dag, ook omdat Andretti-coureur Dennis niet meedoet om het kampioenschap. Vandoorne’s naaste rivalen Mitch Evans (vijfde), Edoardo Mortara (achttiende) en Jean-Éric Vergne (dertiende) scoorden ook niet bepaald best.

Vandoorne, net als De Vries uitkomend voor Mercedes’ Formule E-team, staat nu op 173 punten, 28 meer dan nummer twee Evans. In de Britse ePrix moest hij wel echt zijn meerdere erkennen in Dennis, die de race van start tot finish onder controle had. Nadat hij bij de start een aanval van Vandoorne afsloeg.

De Vries had achter dit duo nog wel een leuk gevecht met Sergio Sette Camara, die de finish uiteindelijk niet haalde. De Vries moest daarna nog flink verdedigen in duel met de nummer vier Nick Cassidy. De wedstrijdleider oordeelde later dat hij daarbij te ver ging, en zette De Vries terug naar de zesde plek. Robin Frijns, de andere Nederlander in de Formule E, eindigde buiten de punten.