Marussia is voor het eerst in haar bestaan boven Caterham geëindigd in het constructeurskampioenschap. Ondertussen heeft Max Chilton in zijn debuutjaar telkens de eindstreep gehaald.

Jules Bianchi eindigde vandaag voor Giedo van der Garde, die in de slotfase een drive through penalty kreeg. “Ik wil iedereen binnen het team feliciteren met een geweldig seizoen en een dik verdiende tiende plaats in het kampioenschap”, vertelt Bianchi. “Bedankt voor het harde werk en de toewijding. Ik startte vandaag opnieuw ontzettend goed en reed een sterke openingsronde. Daarna kreeg ik het lastiger en verloor ik terrein.”

“Ik wist dat de balans in de wagen een stuk beter zou zijn op harde banden. Ik ging dus snel naar binnen en reed vervolgens voluit. Het is niet alleen mooi dat we vandaag de tiende plaats hebben veiliggesteld, maar ook dat we opnieuw voor Caterham zijn geëindigd. Dit was een belangrijk en belonend jaar en ik kan niet wachten om in 2014 samen met het team het nog beter te gaan doen.”

Max Chilton kon zijn teamgenoot vaak geen weerstand bieden, maar finishte dit jaar wel elke race. “Het was lastig om vandaag je weg te vinden als je hier alleen nog maar in de regen hebt gereden. Halverwege de race was het spannend of het wel of niet ging regenen. Ik wil het hele team bedanken voor een briljant jaar. Ik ben erg trots op mijn record: dat heb ik aan het team te danken.”