Het team van Ferrari neemt een aantal kleine updates voor haar SF90-bolide mee naar Frankrijk die het team moeten helpen vast te stellen welke ontwikkelingsroute het in moet slaan met de auto.

Dat vertelt teambaas Mattia Binotto, die dus benadrukt dat het om ‘kleine doorontwikkelingen’ gaat. “Dit zijn niet de oplossingen voor onze problemen”, beklemtoont hij daarbij. “Maar de technische feedback die we aan de hand van deze updates zullen achterhalen, is belangrijk voor de volgende stappen die we zullen zetten”, legt hij uit.

Lees ook: Binotto: ‘Jong Ferrari staat op zelfde punt als met Schumacher in 96-97’

Het Circuit Paul Ricard is daarbij vorig jaar ‘een lastig circuit’ gebleken voor Ferrari, haalt Binotto aan. “Het past niet geweldig bij ons totaalpakket, maar niets is onmogelijk en we zullen zeker onze best doen”, voegt hij daar nog voor de vorm aan toe.

In tegenstelling tot zijn teambaas denkt coureur Sebastian Vettel opmerkelijk genoeg wel dat Ferrari’s auto ‘de pace kan hebben om het goed te doen’ in Frankrijk.

Canadese controverse sleept voort
Buiten de baan zijn Vettel en Ferrari overigens nog in een strijd met de FIA verwikkeld over de uitslag van de Grand Prix van Canada. Vettel kwam daar als eerste over de streep, maar moest vanwege een tijdstraf van vijf tellen de overwinning aan Lewis Hamilton laten. Dit na een incident waarbij Vettel volgens de wedstrijdleiding op onveilige wijze terug het circuit op kwam. Ferrari heeft afgezien van een protest tegen de straf, maar zet door met een verzoek om het gehele incident opnieuw te laten bekijken door de wedstrijdleiding. Om dat kans van slagen te geven, moet Ferrari wel met nieuw bewijs komen.

Lees ook: Ferrari ziet af van protest tegen straf Vettel, maar legt zaak nog niet neer