Ferrari beweert dat het in Brazilië ‘misschien wel voor het eerst bijna net zo snel als Red Bull’ was in de bochten. Volgens de Italiaanse renstal was het gebrek aan topsnelheid te danken aan de aerodynamische configuratie en heeft het team de afstellingen over een andere boeg gegooid.

De eerste zes races sinds de zomerstop veroverde Ferrari de poleposition, maar de afgelopen twee races greep het team er net naast. De Italiaanse renstal was op de rechte stukken aanzienlijk langzamer in de kwalificatie en de race in Brazilië ten opzichte van de vrije trainingen. Volgens teambaas Mattia Binotto was de topsnelheid minder vanwege de aerodynamische configuratie.

”Zij waren zeker snel”, zegt Binotto tegen Motorsport.com, verwijzend naar Red Bull-Honda. ”Ze waren snel over de hele ronde en op de rechte stukken. We moeten het nog analyseren maar als we de kwalificatie vergelijken dan zijn we bijna net zo snel als Red Bull wanneer er beperkte grip is. Het scheelde ook heel weinig op de rechte stukken. Het was misschien de eerste keer dat we in de buurt kwamen met beperkte grip en dat toont aan dat wij als Ferrari de afstellingen over een andere boeg hebben gegooid wat een voordeel oplevert in de bochten”, aldus Binotto.

Lees ook: Weblog: Voor Vettel resteert in 2020 rol van sidekick

‘Specifieke situatie’
Met nog maar vijf ronden te gaan in de Braziliaanse Grand Prix raakten Sebastian Vettel en Charles Leclerc elkaar, wat resulteerde in een dubbele uitvalbeurt voor Ferrari, maar ze streden op dat moment al niet meer om een podiumplaats. ”Het ontbreekt nog steeds aan snelheid in de race. Het is niet veel, maar dat is zeker wat benodigd is om voorop te blijven. Sebastian lag comfortabel derde, dus hij was op zijn minst sneller dan één Mercedes en één Red Bull. Charles had vanaf de veertiende plaats op het podium kunnen eindigen, dus de race was zeker prima”, aldus Binotto.

Volgens de Ferrari-teambaas heeft het team nog steeds geen verklaring voor het slechte tempo in Amerika. ”Austin was zeker een slechte race voor ons. Deze week af van de andere races. Wat daar gebeurde is nog niet helemaal duidelijk voor ons, maar de balans was in ieder geval niet goed. De coureurs hadden moeite om de banden op temperatuur te krijgen in de race. Het is dus gerelateerd aan de afstelling en de banden. We hebben daar de nodige actie ondernomen, maar dat houden we binnen het team als een specifieke situatie”, aldus Binotto.

Lees ook: Binotto: ‘Leclerc en Vettel hebben betere relatie dan men denkt’

Luister ook naar onze podcast, elke maandag na de race bespreken we wat FORMULE 1 op de plank heeft voor de komende editie. (iTunes)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Foto: Motorsport Images