Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene meldt dat hij geen advies aan hoeft te horen van Helmut Marko, nadat Vettel afgelopen zondag bestraft werd voor zijn illegale verdedigende actie jegens Ricciardo.

In de slotfase van de race in Mexico kwam Sebastian Vettel onder druk te staan door de Red Bull van Daniel Ricciardo. Ricciardo leek de vierde positie te gaan veroveren door Vettel uit te remmen aan de binnenkant, maar de Duitser veranderde van lijn tijdens het remmen, wat resulteerde in contact tussen de twee coureurs. Vettel werd na de race bestraft met een tijdstraf van tien seconden, waardoor hij van de derde naar de vijfde positie werd teruggezet.

Maurizio Arrivabene moet niets hebben van de bemoeienis van de anderen. “Iedereen moet zich bemoeien met zijn eigen problemen. Anderen beschuldigen is niet juist”, meldt hij. “Ik weiger de les gelezen te worden door Helmut Marko, of wie dan ook.”

Naar verluidt worden de uitspraken van Vettel richting de wedstrijdleider, Charlie Whiting, nu nog onder de loep genomen. Het is mogelijk dat de FIA er reden tot ziet om een formeel onderzoek te beginnen, waardoor een nieuwe straf Vettel boven het hoofd kan hangen. Red Bull-teambaas Christian Horner meldde gisteren dat het hem zou verbazen als de uitspraken van Vettel onbestraft blijven.

Volgens Arrivabene heeft Vettel na de afloop van de race met Whiting gesproken om zijn excuses aan te bieden. Wat er precies gezegd is, wil de Italiaan niet aan de grote klok hangen. “We hebben met elkaar gesproken, Sebastian en ik, en ik hoef niet publiekelijk bekend te maken wat ik met mijn coureur doe”, aldus Arrivabene. “Hij heeft zijn excuses aangeboden en ik weet zeker dat het niet nog een keer zal gebeuren.”

Niet eens met besluit
De teambaas is het volledig oneens met het besluit van de FIA om Vettel een tijdstraf van tien seconden te geven. “Ik ben verrast. We veroverden het podium op het circuit, en ze haalden het weg met hun bureaucratie. Fantastisch.” Er is niets wat Ferrari aan de tijdstraf kan veranderen, ongeacht of ze dat willen of niet. “Wanneer ze een tijdstraf van vijf of tien seconden geven, kan je niet in beroep gaan. Je moet maar gewoon aanhoren welk besluit ze nemen.”