De media moeten de woorden van Rob Smedley aan het adres van Felipe Massa niet te letterlijk opvatten. Dit meent Ferrari nadat er gisteren ophef ontstond over de tips die de ingenieur aan Massa tijdens de GP van Singapore gaf.

Smedley wilde dat Massa de race van Hamilton zoveel mogelijk zou ruïneren. “Probeer Hamilton zo lang als je kan op te houden”, vertelde hij toen Massa in een duel was verwikkeld met de McLaren-coureur. “Probeer zijn race zoveel mogelijk te vernietigen. Kom op, knul.”

Dat moet volgens Ferrari niet verkeerd opgevat worden. “Het klopt dat Felipe Massa’s race-ingenieur in de hitte van de strijd voor die woordkeuze koos”, vertelt Ferrari in de Horse Whisperer-column op zijn website. “Het was misschien niet de meest politiek correcte woordkeus maar het had geen kwaadaardige bedoelingen.”

“Rob zei dit tegen Felipe aan het einde van de vijfde bocht in de elfde ronde. Aan het einde van de ronde gingen beide coureurs naar binnen voor een pitstop en pas daarna raakten Felipe en Lewis elkaar. Er is niet veel nodig voor een misverstand. Zoiets gebeurt natuurlijk wel in de hectische wereld van de F1 terwijl het er helemaal niets mee te maken had.”