De FIA heeft aangekondigd de eerste DRS-zone op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi te verlengen. Gevreesd werd dat de originele lengte te kort zou zijn om effect te sorteren.

Aanvankelijk zou de verstelbare achtervleugel 470 meter na bocht zeven mogen worden opengeklapt. De FIA legt de lijn 75 meter naar voren. Toch blijft het de vraag of het voldoende zal zijn om inhaalacties op het circuit te bevorderen.

Jenson Button denkt dat het weinig verschil zal maken. “Tijdens de trainingen heb ik het geprobeerd vanaf het uitkomen van bocht zeven tot aan het aanremmen voor bocht acht en had ik moeite om auto’s te passeren”, zegt hij tegen Autosport. “Zelfs met die 75 meter extra blijft het bij het halve rechte stuk en zal het dus lastig zijn.”

“Twee DRS-zones is een goed plan, maar het blijft moeilijk om in te halen”, vervolgt Button. “Dat is hier de afgelopen twee jaar altijd zo geweest. We hebben op dit rechte stuk niet veel inhaalmanoeuvres gezien. De verstelbare achtervleugel zal een beetje helpen, maar het is afwachten of het genoeg is.”