De FIA is begonnen met haar onderzoek tegen McLaren. Naar aanleiding van het spionageschandaal werd tenslotte besloten dat de auto waar McLaren volgend jaar mee rijdt, tegen het licht gehouden moet worden om te kijken of er geen Ferrari-technologie op zit. Oftewel het komt erop neer dat ze willen uitsluiten dat de auto geen kopie is van de Ferrari.De afgelopen dagen zijn er al mannen met stropdassen gesignaleerd in Woking. Naar het schijnt zijn er computers en tekeningen bij de ontwerpafdeling meegenomen. Ik kan nu al een aantal zaken onthullen die er op de wagen zitten en die enorm veel gelijkenis vertonen met onderdelen die Ferrari in 2008 zeker op de auto heeft. Dus is McLaren schuldig, let maar op.

Op de 2008 McLaren zit namelijk een stuur, ja écht, met van die knopjes om van alles te kunnen veranderen. In de 2008 McLaren is ook koolstofvezel verwerkt in de voor- en achterwielophanging. Het schijnt ook zo te zijn dat McLaren in 2008 gebruik gaat maken van twee coureurs. Eén daarvan is bekend maar de ander houden ze nog even achter de hand.

Zeker is al dat er ook vier ronde zwarte rubberen dingen om de velgen zitten. En die komen dus bij hetzelfde bedrijf vandaan dat ze levert aan Ferrari; hoeveel bewijs wil je hebben? Schandalig wat ze bij McLaren allemaal doen.

En dan heb ik het nog niet eens over de voorvleugel van de 2008 McLaren, die kun je er gewoon afhalen en vervangen tijdens een pitstop en net als bij Ferrari zit die met vier bouten vast! Zelfs de grootte van de cockpitopening is gelijk, net als de hoogte van de rollbar boven het hoofd van de coureur.

Het wordt nog erger: McLaren heeft nu gepland staan om te gaan racen op precies dezelfde dagen en de circuits als waar Ferrari gaat racen. Ik zeg: schande, eruit met die gasten!

Groeten, Olav