Geen best weekend voor Scuderia Toro Rosso. Jean-Eric Vergne startte vanuit de pitstraat, maar wist toch voor teamgenoot Daniel Ricciardo te finishen. Maar het team kwam bij lange na niet in de buurt van een plek in de punten.

De twee jongelingen eindigden in China als zestiende en zeventiende. Van Vergne is het een knappe prestatie dat hij toch voor Ricciardo eindigde. “We besloten om wat onderdelen te veranderen die in de kwalificatie niet goed werkten”, vertelde de Fransman na afloop. “Mijn afstelling leek daarom meer op die ik eerder in Australië en Maleisië gebruikte.”

“Ik verwachtte er niet teveel van, maar we keken vooral naar de prestaties van de auto. Dat was aardig goed. Hier borduren we in Bahrein op voort en hopelijk eindigen we dan hoger. Deze race had zijn leuke momenten met wat inhaalacties, maar meer zat er ook niet in.”

Ricciardo had vandaag niet voldoende snelheid. “Ik vertrok goed maar werd naar buiten gedrukt in de eerste bocht. Daardoor verloor ik terrein dat ik eerder won. In dezelfde ronde reed ik in bocht zes op het vuile gedeelte. Hierdoor verloor ik opnieuw een plaats.”

“We kunnen wel concluderen dat mijn volledige eerste stint niet goed was. Inhalen ging lastig, maar in de tweede sessie ging het wat beter. Na mijn tweede stop ging het opnieuw wat beter, maar we waren vandaag niet snel genoeg om ook maar iets te halen.”