Force India lijkt er op Spa goed bij te zitten. Nico Hülkenberg en Sergio Pérez mengden zich tijdens de vrijdagtrainingen qua rondetijden met de Mercedessen, Red Bulls en Ferrari’s.

Hülkenberg was de snelste Force India: hij legde het rondje Spa in de tweede vrije training af in 1:48,657 en was daarmee zes tienden langzamer dan dagsnelste Max Verstappen. Pérez deed er bijna een halve seconde langer over dan zijn teamgenoot. Beide Force India-coureurs stonden bij de beste vijf.

“Het was een goed begin na de zomervakantie”, zegt Hülkenberg. De Duitser kon zonder problemen zijn trainingsprogramma afwerken. “We maakten goede stappen tussen de sessies door. ’s Morgens was ik niet zo blij met de balans, maar ’s middags was die al een stuk beter. Nog niet perfect, maar de informatie die we vandaag hebben verzameld is een goed startpunt voor verbeteringen.”

Pérez is ook positief gestemd, maar blijf daarnaast gereserveerd. “Er zijn wat kleine probleempjes aan de auto die we nog moeten oplossen. We snappen de wagen nog niet helemaal.” Net als veel andere coureurs verwacht ook Pérez dat het warme weer een rol zal blijven spelen. “De bandenslijtage zal hoog zijn, maar ik weet zeker dat we daarmee kunnen omgaan.”